Бунгала - Севда и Камен Зелеви е място, в което може да отседнете, място, в което може да се насладите на тишината и спокойствието на Родопите и да почуствате гостоприемството на родопчани.
Традиционна кухня - Традиционните доспатски гозби са - боб, "топчета" (зелеви сърми, направени от специален сорт зеле "Лана", което на цвят прилича на лозов лист, но е много по вкусно и сочно от него), родопска баница, баклава, клин (вид баница), мусака и други ястия от картофи.
Съборът в гр. Доспат - Всяка година в края на август или началото на септември се организира събор с много фолк и поп-фолк песни и танци, забавления, скара и бира. Съборът е започнал през 80-те години на миналия век, като празник на чешмарите под егидата на ООН. В района има над 180 крайпътни чешми построени от местните жители.
Няма коментари:
Публикуване на коментар